طبیعت زیبا

18

بهمن
1400

فواید طبیعت گردی و تاثیر آن بر سلامت روان

ارسال شده توسط: ریحانه بناءزاده/ 467 0

دانشمندان می‌گویند بیرون رفتن و بیرون بودن در فضای باز یکی از ضرورتهای سلامت بدن انسان است. فلورنس ویلیامز، روزنامه نگار و نویسنده کتاب (( چرا طبیعت ما را شادتر،سالمتر و خلاق تر می‌کند)) در زمینه فواید طبیعت گردی بر سلامت انسان تحقیقی صورت گرفته است و نتایج آن را در غالب 10دلیل علمی ارائه داده است.

در ادامه اشاره به این موارد شده است و دانستنش به شما کمک می‌کند که حضور بیشتری در طبیعت داشته باشید.

1-بیرون بودن خاصیت ضد استرس دارد و باعث تقویت حافظه کوتاه مدت می‌شود.

در تحقیقات دانشمندان ثابت کردند که شب خوایبدن در دل طبیعت و جنگل تا دو برابر بیشتر از خواب درفضای شهری از میزان کوروتیزول می‌کاهد. در نتیجه دانشمندان اینطور جمع بندی می‌کنند که با جنگل تراپی به میزان زیادی می‌توان استرس راکاهش داد و حتی از بین برد.

همچنین مطالعات متعددی ثابت کرده‌اند که راه رفتن درطبیعت روی حافظه کوتاه مدت انسان تاثیر مثبتی دارد و باعث تقویت آن می‌شود.

2-وقت گذراندن در طبیعت از التهابات جسمانی می‌کاهد.

هنگامی که بخشی از بدن دچار التهاب می‌شود انواع بیماری‌ها همچون عارضه‌های  سیستم ایمنی بدن،بیماری التهاب روده، افسردگی و سرطان به سراغش می‌آید.بدنبال یک مطالعه تحقیقاتی مشخص  شد دانش آموزانی که بخشی از زمان خود را در جنگل یا طبیعت سپری می‌کنند، التهاب کمتری را نسبت به بقیه تجربه می‌کنند. همچنین افراد مسنی که  معمولا به مناطق جنگلی سفرهای همیشگی دارند بیماری‌های مربوط به مشکلات  التهابی کمتری را تجربه می‌کنند.

3-لذت بردن از طبیعت سبب کاهش خستگی‌ها می‌شود.

بیشتر خستگی‌های ما ذهنی و مغزی میباشد. برای اینکه بتوانید بیشتر از عملکرد مغز به طور کامل  بهره مند شوید، بهترا ست به  طبیعت و دل کوه و یا جنگل بروید. در یک تحقیق ثابت شده است  کسانی که به عکس طبیعت نگاه می‌کنند، انرژی مغزی بیشتری نسبت به بقیه مردم دارند.

4-گشت و گذار در طبیعت به از بین  بردن افسردگی و اظطراب کمک می‌کند.

یک مطالعه علمی نشان داده است که راه رفتن  در جنگل با کاهش میزان  اظطراب و حالت‌های منحنی ذهنی رابطه مستقیم دارد. طبیعت علاوه بر کاهش افسردگی، سبب تقویت اعتماد به نفس  و بهبود در روحیه می‌شود. حتی دانشمندان بر این باور هستند اگر طبیعتی را انتخاب کنید که در آن آب هم وجود داشته باشد همین اثر دو چندان می‌شود.

5-گردش در طبیعت سبب تقویت بینایی می‌شود.

این مطلب جالب است زیرا به مسئله‌ای اشاره می‌کند که شاید باورش برایمان کمی سخت باشد. گشت و گذار در طبیعت باعث تقویت قوه بینایی می‌شود. البته این مطلب بیشتر در مورد کودکان مصداق دارد. همچنین گفته می‌شود مشکل نزدیکی بینی را تاحد زیادی کاهش میدهد.

یک  تحقیق درسال 2012 ثابت کرد که وقت گذراندن در بیرون از خانه یکی از بهترین استراژِی‌ها برای از بین بردن پیر چشمی و رشد آن  در کودکان می‌شود.

طبیعت زیبا

طبیعت و خلاقیت

6-سپری کردن وقت در بیرون از خانه سبب کاهش فشار خون می‌شود.

یک تحقیق علمی روی تعدادی از افراد درکشور ژاپن صورت گرفته است که مشخص کرده است پیاده روی در جنگل تا 4 درصد از تپش قلب و بالغ بر دو درصد از فشارخون افراد را کاهش میدهد.

7- طبیعت گردی و بیرون بودن از خانه قابلیت تمرکز افراد را افزایش می‌دهد.

در یک تحقیق محققان از شرکت کنندگان می‌خواهند تا قدرت تمرکز خود را افزایش دهند. تعدادی از این افراد به طبیعت پناه برده و پیاده روی کردند. عده‌ای درهمان فضای شهری راه رفته و بعضی هم فقط استراحت و ریلکس کردند. پس از بازگشت این گروه‌، محققان خواستند تا به ویرایش متنی بپردازند.نتیجه این آزمایش این بود که کسانی که20 دقیقه در پارک قدم زده بودند، بسیار بهتر و متمرکزتر از بقیه کارهایشان را انجام دادند.

8-حضوردر طبیعت موجب تقویت خلاقیت می‌شود.

سال 2008 میلادی روش درمانی ارائه شد با نام طبیعت درمانی. صحبتی که انجام شد این بود که تا می‌توانید  وقت خود را در طبیعت سپری کنید ودر مطالعه تحقیقاتی دیگری نیز مشخص شد کسانی که 4 روز را در دل طبیعت سپری کرده بودند، 5در صد بهتر از بقیه در حل مساله و یافتن راه‌کارهای مناسب تدبیر دارند.

9-بیرون رفتن از شکل گیری سرطان پیشگیری می‌کند.

جالب است بدانید در شماری از تحقیقات علمی به این نتیجه رسیده‌اند که بودن در طبیعت به ویژه در جنگل باعث ترشح پروتئین‌های ضد سرطانی می‌شود. پروتئین‌هایی که به این واسطه ترشح می‌شوند تا 7 روز پس از سفر در بدن دوام خواهد داشت.

10-جنگل سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در تحقیقاتی که در سال 2010 میلادی انجام شده است.دانشمندان ثابت کردند،فضای جنگلی تاثیرات مثبت فراوانی بر روی سیستم ایمنی بدن انسان دارد.

 

ارسال دیدگاه

لطفا یک نظر بنویسید.
لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
لطفا یک ایمیل درست وارد کنید